Snabbare foreclosure processer städar upp fastighetsmarknaden i Florida

Här är en länk till en klart  intressant nyhet som kom idag. Floridas guvernör Rick Scott (som man kan ha många åsikter om…) föreslog idag att ändra lagen så att domstolarna inte längre behöver vara inblandade i handhavandet av foreclosures.
Förslaget är lite kontroversiellt i sig själv, det ger bankerna lite större kontroll över foreclosure processen, men det kommer att innebära att man väsentligt kortar ner tiden det tar från det att ägaren slutar göra rätt för sig tills huset är sålt igen. Idag tar det igenomsnitt 638 dagar i Florida!!! I
andra stater där man redan infört samma lag går det betydligt snabbare och det har gjort att effekterna av fastighetskrisen inte blivit lika djupgående.

Detta tror jag kan komma att gynna dem som passsar på att köpa fastighet i Florida nu, när priserna fortfarande är så nedpressade av alla konkurshus. Marknaden är i obalans av utbudet av bankägda hus som “måste” säljas till varje pris. Den nya lagen kommer att  ”städa” upp marknaden mycket fortare och vi kommer snabbare att hamna i en mer normal marknad, vilket kommer att leda till stabilare och högre priser.

Läs gärna själva

http://www.floridarealtors.org/NewsAndEvents/article.cfm?p=1&id=265244

Inlagt av Per Nordström, fastighetwsmäklare på Signature Sothebys i Sarasota, Florida

 

Per & Helena Nordstrom
941-228-7356Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.