Optimistisk husmarknad i Sarasota!

Försäljningen av fastigheter i Sarasota under januari månad steg med 22% jämfört med januari 2012, enligt den senaste månadsstatistiken ifrån Sarasota Association of Realtors (SAR). Samtidigt var antalet ”pending sales”, dvs objekt med kontrakt som ännu inte har gjort avslut, det högsta  på nio månader. Antalet objekt till salu hör just nu till det lägsta på 10 år med ca 1,000 objekt färre jämfört med samma tid förra året. Allt fler områden har numera en ”säljare´s marknad”, med stigande priser på grund av minskat utbud och fortsatt hög efterfrågan från köpare. Priserna i Sarasota steg i januari med 14% medan priserna för 2012 i allmänhet steg med ca 13% jämfört med året innan.

Detta är en trend som också överensstämmer med försäljningsstatistiken för USA som helhet enligt NAR (National Association of Realtors), där antalet köpare ökat med 40% jämfört med samma tid förra året samtidigt som antalet objekt till salu minskat med nästan 5%. Antalet dagar som ett objekt är på marknaden har krymt med i genomsnitt 4 veckor, till 71 dagar.

av Helena Nordström, fastighetsmäklare, Premier Sotheby´s International Realty, Sarasota, FL

Per & Helena Nordstrom
941-228-7356Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.