Medianpriset för enfamiljshus sålda i Sarasota County i november 2013 var 20,6% högre jämfört med i november 2012.

Priserna fortsätter uppåt i Sarasota, enligt ny statistik publicerad idag ifrån SAR (Sarasota Association of Realtors). Medianpriset för enfamiljshus sålda i Sarasota County i november 2013 var 20,6% högre jämfört med i november 2012. Detta är ett tydligt tecken på att värdestegringen på fastigheter i vår marknad fortsätter uppåt. När det gäller bostadsrätter var prisstegringen ca 10% över det senaste året.

Det totala beståndet av objekt på marknaden i Sarasota County var i november 4,288. Beståndet av enfamiljshus skulle räcka i 5.4 månader med nuvarande försäljningstakt medan beståndet av bostadsrätter skulle räcka i 6,1 månader. En marknad anses vara i balans mellan köpare och säljare vid ett 6-månaders bestånd.

Vi ser just nu en stor tillströmning av besökare i vårt område när vi går in i vår högsäsongsperiod. Baserat på tidigare års erfarenheter så kan vi förmodligen se framemot en fortsatt aktiv fastighetsmarknad under den kommande vintersäsongen.

Källa: SAR (Sarasota Association of Realtors), 19 december 2013

av Helena Nordström, fastighetsmäklare, Premier Sotheby´s International Realty, Sarasota FL

Per & Helena Nordstrom
941-228-7356Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.