Fastighetspriserna i Sarasota på väg upp

Sarasota i Florida är en av de städer i USA med den största genomsnittliga  prisökningen av listpris (begärt pris),om man jämför med samma tidpunkt för ett år sedan. Allt enligt senaste data från Realtor.com. Baserat på uppgifter från augusti 2011 rankas Sarasota som nummer 6 bland de städer i USA där priserna ökat mest. Det genomsnittliga listpriset (begärt pris) var $ 466.785, upp 15,86% jämfört med samma tidpunkt i fjol.

Rikstäckande för hela USA , var det genomsnittliga listpriset $ 320.325, en ökning med 2,36 procent jämfört med samma tidpunkt föregående år.
Källa: Melissa Dittmann Tracey, Realtor ® Magazine Daily News

Per Nordström, fastighetsmäklare i Florida, Sarasota menar att man bör se detta i kombination med att utbudet av villor och lägenheter i Sarasota minskat till den lägsta mivån sedan fastighetskrisen i USA började. Det är ett tydligt tecken att priserna är på väg att stabiliseras och att vi är påväg tillbaka till en mer normal marknadssituation och därmed stigande priser.

Per & Helena Nordstrom
941-228-7356Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.