Fastighetsförsäljningen i Sarasota upp med 12.7% i november 2011

Antalet fastighetsförsäljningar i Sarasota ökade med 12,7% i november 2011, jämfört med samma period förra året. Försäljningen översteg även oktobers försäljningssiffra. Marknaden är fortsatt stark och stabil och vi närmar oss högsäsong vilket är mycket lovande för Sarasota som är en typisk vinter destination med en stor vinterturism.

Detta konstaterades också nyligen på det populära TV programmet “Today Show” på NBC, där fastighetsgurun Barbara Corcoran menade att Sarasota är en av de bästa marknaderna i USA just nu. Corcoran sa bl.a. att Sarasota är en “vacker waterfront community” som erbjuder boende och besökare “en sofistikerad, urban kulturell upplevelse” vilket driver försäljning och priser.

Totalt sett fortsatte försäljningen under 2011 att överstiga förra året med bred marginal. Den höga försäljningen är parallellt med nedgången i tillgängliga lager av bostäder på marknaden och vi börjar nu närma oss det man kallar “säljarens marknad”.

Lagret av tillgängliga fastigheter till salu i Sarasota var på 4672 i november, upp något från oktobers nivå av 4525. Lagret hade sjunkit till ett 10-årslägsta för 4408 i augusti 2011.

Källa; Sarasota Association of Reltors
Per Nordström, Team Nordström, Signatur Sothebys International Realty

Per & Helena Nordstrom
941-228-7356Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.