Att köpa lägehet i Florida – en svensk köpare berättar om sina erfarenheter.

2011-10-01

I våras bestämde vi oss för att köpa en lägenhet (condo) i Florida och hittade på nätet bl.a. ett komplex “Waterside Coquina Key” på en ö i sydöstra St.Petersburg. På nätet fann vi en svensk mäklare i Sarasota söder om St.Pete Helena Nordström i Team Nordström, Signature Sotheby’s Intl Realty, Sarasota, och kontaktade henne. Vi hade ingen möjlighet att själva åka över och leta condo men fick veta att man kunde lösa allt pappersarbete via internet.

Av Helena Nordström fick vi flera attraktiva erbjudande om condon men fastnade till slut för Waterside som tyvärr låg utanför Helenas område men hon erbjöd sig att köra de ca 10 milen för att se på området och tillgängliga condos. Så småningom fastnade vi för ett förslag efter att ha tittat på de många bilder Helena mailade över till oss.

Därefter inleddes ett omfattande pappersarbete med kontraktsskrivande och signerande kors och tvärs.Det kan kanske vara svårt att förstå alla finesser i ett svenskt kontrakt men ett amerikanskt kontrakt är hopplöst om man inte kan få hjälp att översätta detaljerna till begriplig svenska. Så ett gott råd till er som vill till Florida:Se till att få kontakt med en svensktalande mäklare. Genom vår mäklare fick vi även vårt condo noggrant
kontrollerat av en inspektör samt kontakt med en advokat.

Genom Helena kunde vi öppna ett konto i en Londonbaserad bank som gav bra dollarkurs och framför allt ordnade så att vi kunde öppna ett konto i en amerikansk bank utan att själva åka till USA.Tack vare detta kunde alla ekonomsika transaktioner göras smidigt via nätet.

Nu har vi varit över i vår nya lägenhet i 3 veckor och blivit överförtjusta i lägenheten och lika nöjda med Waterside at Coquina Key som är ett  compound på ca 600 lägenheter.  Inget hus högre än två våningar och med havet runt om.
Vi vill gärna rekommendera Helena Nordström, TeamNordstrom och även Waterside Coquina Key för er som tröttnat på svenska vintern.

Anitha och Leif Brorson

 

 

Per & Helena Nordstrom
941-228-7356Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.