Arbeta i USA?

Vi får regelbundet förfrågningar ifrån svenskar i alla åldrar som gärna vill komma till Florida och arbeta. Många unga hör av sig, förmodligen  inspirerade av TV-serier i stil med ”Multi Milliondollar Listing” och Fredrik Eklund´s framgångar, och undrar hur de kan komma till USA och jobba som fastighetsmäklare alternativt mäklarassistenter. Gång på gång får vi krossa deras förhoppningar eftersom det krävs arbetsvisum eller green card (permanent uppehållstillstånd) för att få arbeta i USA.

Med svenskt pass får man vistas i USA under 90 dagar på turistvisum.
För att få arbeta i USA krävs att man har green card eller någon form av tidsbestämt visum relaterad till en affärsverksamhet. Detta kan ske antingen genom att man köper/köper in sig passivt i en redan etablerad verksamhet (investerar-visum) eller att man själv startar upp en verksamhet med syfte att främja handel mellan Sverige och USA (E1/E2 visa). Dessutom finns vissa typer av specialist visa där ett amerikanskt företag anställer en utländsk högt kvalificerad specialist för en viss tid. Oavsett vilken typ av visa man kvalificerar för så söks dessa visa genom Amerikanska ambassaden i Stockholm.

Green card kan man söka antingen som maka/make till en amerikan, eller efter att man uppfyllt vissa visumkrav och innehaft ett visa under minst 5 år som kan berättiga till green card. Ett tredje alternativ är att man har tur och vinner ett green card på green card-lotteriet. Sverige har en liten kvot och varje år så är det några svenskar som har turen att vinna ett green card på lotteriet.

För mer information angående visum och green card så klicka gärna på länken nedan.

http://greencards4u.com/index.php/immigration-services/us-visa-options/

av Helena Nordström – TEAM NORDSTROM, fastighetsmäklare,
Premier Sotheby´s International Realty, Sarasota, FL

Per & Helena Nordstrom
941-228-7356Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.