Förslag om permanent visum för fastighetsköpare i USA

WASHINGTON – Oct 21, 2011 – Senatorerna Charles Schumer (DN.Y.) och Mike Lee (R-Utah) har föreslagit en ny typ av permanent visum för utlänningar som spenderar minst $ 500.000 för att köpa fastigheter i USA. Förslaget kräver att minst $ 250.000 spenderas på en bostad, medan resterande $ 250.000 skulle kunna investeras i annan fast egendom. Dock måste hela beloppet vara en kontant investering.

Förslaget , som ingår i ett större paket av invandrings-åtgärder skulle komplettera befintliga visum program som tillåter utlänningar att resa in i landet om de investerar i nya företag som skapar arbetstillfällen.

Supportrar tror att initiativet skulle hjälpa till att absorbera ett överflöd av utbudet av bostäder – särskilt på marknader som Arizona och södra Florida, där utländska köpare redan idag står för en stigande av antalet köpta fastigheter.

Källa: Wall Street Journal (10/20/11) s. A7, Timiraos, Nick

Av Per Nordström, Team Nordstrom, fastighetsmäklare i Sarasota Florida på Signature Sothebys International Relty

Per & Helena Nordstrom
941-228-7356Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.