5 goda skäl att välja Floridas västkust

Att sitta tillbakalutad i en solstol på en bländvit sandstrand och se solen långsamt sjunka ner i den Mexikanska Golfen och den tidigare klarblå himlen anta nyanser av rött, orange och guld, är ett av många skäl till varför många väljer Floridas västkust framför östkusten. Här är några andra skäl till varför många väljer att slå sig ner längs Floridas västkust i stället för den mer tätbefolkade östkusten.

– Småstadscharm och storstadsbekvämlighet.
Den som söker den stora stadens fördelar, men vill undvika dess nackdelar känner sig hemma på västkusten i städer som Sarasota, Clearwater, St. Petersburg, Cape Coral och Naples. Platser med charmiga stadskärnor och historiskt intressanta kvarter. Samtidgt erbjuds ett kulturutbud i världsklass som t.ex. Ringling Museum of Art och Van Wezel Performing Arts Hall i Sarasota med en nationellt erkänd symfoni orkester, opera scen och en mångfald av världsartiser under året. Salvador Dali Museet i St Petersburg har en av världens mest imponerande Dali-samlingar. Shoppingen är utmärkt med stora ”outlet-malls” till mindre designer butiker och restaurangutbudet håller högsta klass.

– Mindre trafik och säkrare miljöer.
Eftersom västkusten är mindre tätbefolkad än östkusten är trafiken inte lika intensiv och hetsig. Samtidigt förflyttar man sig snabbt och effektivt med hjälp av den stora motorvägen I-75 som sträcker sig längs hela Florids västkust. Västkuststäderna ger också känslan av att vara lite ”säkrare” i och med småstadskänslan med färre skyskrapor, trevliga stadskärnor och mysiga miljöer.

– Världens bästa stränder.
Siesta Key Beach i Sarasota har hamnat på ännu en topplista. Inte helt överraskande har den kritvita sandstranden utnämnts till en av världens 10 bästa stränder av YahooTravel. Den har tidigare utnämts till ”Best Beach in the United States”. Stränderna i Clearwater håller också högsta klass och öarna Sanibel och Captiva Island utanför Ft Myers är ett eldorado för snäcksamlare.

– Golf i världsklass.
Det är inte överaskande att Floridas Gulf Coast (längs ”the Mexican Gulf) också benämns Floridas Golf kust. Utbudet är enormt. Ofta hittar man ett 100-tal golfbanor inom en timmes bilavstånd. Det stora utbudet gör att det generellt är lätt att boka tider, året runt.

av Per Nordstrom, fastighetsmäklare
TEAM NORDSTROM – Premier Sotheby´s International Realty, Sarasota, FL
Florida tracks

Per & Helena Nordstrom
941-228-7356



Sotheby’s International Realty® is a registered trademark licensed to Sotheby’s International Realty Affiliates LLC. Each Office Is Independently Owned And Operated.